Simcorp-konkurrent går frem efter søgning efter ny topchef

Schweiziske Temenos, der er konkurrent til Simcorp, leder efter en ny chef, og det får virksomhedens aktieværdi til at stige. 
Foto: Temenos
Foto: Temenos
Af Marketwire

Temenos stiger 8,1 pct. til 61,50 schweizerfranc, da investorerne lægger mere vægt på nyheden om, at den schweiziske Simcorp-konkurrent leder efter en ny koncernchef end på svagere end ventede foreløbige tal for salget i fjerde kvartal.

Selskabet, der ligesom danske Simcorp leverer software til kunder i den finansielle verden, har lanceret søgningen efter en ny koncernchef, der skal overtage fra Max Chuard, der agter at træde tilbage.

Vontobel-analytiker Michael Foeth siger, at meddelelsen om, at Temenos er begyndt at søge efter en ny administrerende direktør, indleder en periode med forandring, som bør hjælpe med at genopbygge investorernes tillid over tid.

ZKB-analytiker Andreas Mueller bemærker, at de foreløbige tal er under forventningerne til salg, men over forventningerne til driftsindtjeningen, hvilket tilskrives, at omkostningerne er steget med en lidt lavere hastighed.

Det pointeres også, at ændringerne i ledelseslaget imødekommer krav fra aktivistinvestorer om nye kræfter på øverste ledelseslag.

De foreløbige tal for fjerde kvartal viser en omsætning på 277,9 mio. dollar, hvor der ifølge Bloomberg News var ventet 283,5 mio. dollar samt samlede softwarelicensindtægter på 143,9 mio. dollar mod ventet 149,9 mio. dollar.

Den vigtige software-as-a-service-omsætning var på 45,7 mio. dollar i kvartalet, hvor analytikerne havde sat næsen op efter 46,2 mio. dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også