ITWatch

Simcorp ventes tilbage i vækstsporet

Analytikere forventer, at både omsætning og indtjening vil være tilbage på sporet, når Simcorp tirsdag offentliggør kvartalsregnskab.

Foto: Simcorp/PR

Simcorps tredje kvartal ventes at komme op i gear igen målt på ordreindgangen efter en skuffende udvikling i andet kvartal.

Finanssoftwareselskabet aflægger regnskab for tredje kvartal tirsdag den 15. november ved 8-tiden, og her venter analytikere adspurgt af Simcorp en vækst i ordreindgangen til 33,2 mio. euro fra 27,8 mio. euro i samme kvartal sidste år.

Det kommer efter en stor skuffelse med ordreindgangen i andet kvartal, hvor det blev til et dyk på 43,7 pct. til 17 mio. euro, hvor analytikerne kun havde ventet et fald til 26,8 mio. euro.

Den svage ordreindgang skyldtes fraværet af nye Dimension-ordrer samt et relativt svært sammenligningsgrundlag med et ordrestærkt andet kvartal 2021.

Regnskabet for tredje kvartal kan indeholde nye ordrer, da det i forbindelse med regnskabet for andet kvartal blev fortalt, at den geopolitiske og makroøkonomiske turbulens samt timing medførte at nogle kontraktaftaler skiftede fra første til andet halvår.

Omsætning og indtjening ventes tilbage på vækstsporet

Den manglende kontrakt, der ikke nåede i hus i andet kvartal, var med til at drive en skuffelse målt på omsætningen i andet kvartal, hvor det blev til et fald på 2,3 pct. til 116,0 mio. euro.

Driftsomkostningerne steg samtidig med 23,8 pct. til 110,1 mio. euro, hvilket var med til at lægge et massivt pres på indtjeningsevnen, hvor driftsmarginen dykkede til 5,4 pct. fra 25,2 pct.

Simcorps transformation til en Software-as-a-Service-virksomhed (SaaS) koster meget på udgiftssiden i år i form af engangsposter til blandt andet aftrædelsesordninger, fortalte administrerende direktør Christian Kromann efter regnskabet for andet kvartal til MarketWire.

I tredje kvartal venter analytikere adspurgt af Simcorp en omsætningsvækst på 15,5 pct. til 123,9 mio. euro, mens driftsindtjeningen målt på EBIT ventes at blive øget til 25,8 mio. euro fra 24,2 mio. euro.

Fokus på prognosen og ekstraordinære poster

Simcorp fastholdt prognosen i forbindelse med regnskabsaflæggelsen i august på en omsætningsvækst i niveauet 7 til 12 pct., en vækst i den årlige tilbagevendende omsætning (ARR) på 10-15 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) i niveauet 23 til 26 pct. Alle målt i lokal valuta.

Prognosen fraregner efter halvårsregnskabet dog flere ekstraordinære poster.

Simcorps prognose er nemlig nu eksklusive ventede engangsomkostninger på 8-10 mio. euro relateret til omstruktureringsprogrammet for driftsmodellen. Det kommer oven i de tidligere annoncerede ekstraordinære omkostninger på 3-5 mio. euro til støtte af selskabets ukrainske medarbejdere og deres familier.

Analytiker inden Simcorp-regnskab: Forventer lav tilgang af nye kunder

Klassiske it-selskaber fortrænges som populære arbejdspladser

Simcorps HR-chef: Valgtfrit for alle ukrainere hvor de vil arbejde fra

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs