ITWatch

Oracle: Stærk dollar spiser af overskuddet

Det går bedre for Oracles cloudforretning, men dollaren presser selskabets indtjening.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Det amerikanske softwareselskab Oracle leverede en mindre skuffelse på bundlinjen i sit første kvartal på grund af den stærke dollar, mens omsætningen omvendt var en tand bedre end ventet.

Aktien stiger på den baggrund med 0,5 pct. i eftermarkedet mandag.

Oracle oplevede i perioden et løft på 18 pct. i salget til 11,45 mia. dollar mod ventede 11,44 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 1,03 dollar, sammenlignet med netop 1,03 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,06 dollar, ifølge Bloomberg News.

”Uden effekten af styrkelsen af den amerikanske dollar i forhold til udenlandske valutaer, ville Oracles rapporterede indtjening per aktie have været 8 cent højere,” hedder det.

Væksten i omsætningen var da også i konstante valutaer på 23 pct. frem for de rapporterede 18 pct.

Det var blandt andet inden for cloudforretningen, at det gik bedre end ventet for salget med en samlet indtægt på 8,42 mia. dollar mod spåede 8,29 mia. dollar.

Det justerede driftsresultat blev inidlertid på 4,48 mia. dollar mod ventede 4,49 mia. dollar, og driftsmarginen, som faldt fra 45 til 39 pct. var mindre en konsensus på 39,6 pct.

Nettoresultatet for den fortsættende forretning landede i Oracles første kvartal på 2,83 mia. dollar mod en forventning på Wall Street om 2,93 mia. dollar.

Mere fra ITWatch

Digital andelsbevægelse skærper sit fokus i Danmark

Efter at være blevet lanceret herhjemme tidligere på året, skærper selskabet Polypoly nu sit fokus i Danmark. Tjenesten, der både har karakter af aktivisme, forening og forretning, har blandt andet stillet skarpt på bankerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs