ITWatch

Netcompany-aktien i kæmpe nedtur: Børsmilliarder er forduftet

Det går yderst sløjt for Netcompany på børsen. Siden den 11. august er værdien af selskabet styrtdykket med 5,7 mia. kr.

Foto: Netcompany/PR

Aktien i it-selskabet Netcompany var i forvejen en af de værste investeringer i det danske eliteindeks, C25, i år, men sidste uges slemt skuffende regnskab for andet kvartal har forstærket nedturen.

Siden regnskabet den 11. august er aktien faldet 113,80 kr. til 303,40 kr. - svarende til et fald på 27 pct. I mistet børsværdi kan faldet siden regnskabet gøres op til 5,7 mia. kr.

”Netcompanys regnskab for andet kvartal var på mange måder bemærkelsesværdig læsning. En skuffende toplinje i Netcompany Core og en historisk lav profitabilitet, skabt af et højt sygdomsniveau og prisjusteringer på projekter i Norge og Holland, var katalysatorerne for et kursfald på 16 pct. på dagen,” lød det i en kommentar fra Jyske Bank.

Onsdag eftermiddag ligger aktien 6,5 pct. lavere og det er femte dag i træk med fald i aktien, der før sidste uges regnskab lå i kurs 418,20 kr.

Dermed er facit for hele 2022 nu et fald på 57 pct., hvilket rækker til en bundplacering i C25-indekset, som i samme periode er faldet 11 pct.

Mens investorerne fortsætter med at sælge massivt ud af aktien kan det konstateres, at de fleste finanshuse faktisk ser et solidt potentiale.

Ud af de otte finanshuse, som ifølge Bloomberg News har været aktive i vurderingen af aktien siden sidste uges regnskab, anbefaler seks ”køb/overvægt”, mens de resterende to anbefaler ”hold”.

Senest har Jyske Bank gentaget ”køb” med et kursmål på 550 kr.

Mere fra ITWatch

Dansk MSP-selskab kommer på norske hænder

Norske Netnordic har sat kløerne i en dansk managed service provider med fokus på cloud-, netværks- og -infrastrukturtjenester. Handlen fordobler Netnordics antal af medarbejdere i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs