ITWatch

ISS vil trække fra konkurrenterne med nyt techfremstød

Teknologiske løsninger, der skal mindske madspild og gøre det muligt at se kantinemadens klimaaftryk, skal stille ISS godt i forhold til konkurrenterne. Derfor etablerer koncernen nu endnu et teknologicenter.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix.

Data og tech-baserede løsninger skal give ISS stærke kort på hånden og give servicekoncernen store fordele over for deres konkurrenter.

Derfor etablerer ISS nu sit tredje teknologicenter i Portugal, koncernens adm. direktør Jacob Aarup-Andersen til Børsen oven på torsdagens kvartalsregnskab, der havde været særdeles stærkt for koncernen.

“Vi mener grundlæggende set, at der er to trends, der kommer til at afgøre, om du vinder i det her marked eller ej. Vi er i forvejen en global leder, men der er fem-seks store globale spillere. Den måde, vi trækker fra alle andre, er at blive verdensleder inden for teknologi og bæredygtighed,” siger han til avisen.

Blandt andet er det ambitionen at skabe teknologiske løsninger, der skal mindske madspildet, ligesom det skal være muligt at bestille kantinemad via apps og se klimaaftrykket for den enkelte ret.

ISS opjusterede torsdag forventningerne til 2022 oven på et første halvår, hvor toplinje såvel som driftsresultat før andre poster, men inklusive omstruktureringsomkostninger endte over det forventede niveau.

Sidstnævnte endte i halvåret på 1061 mio. kr. mod et ventet driftsoverskud på 1042 mio. kr., og omsætningen landede på 36,9 mio. kr. mod de af analytikerne forventede 36 mio. kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

It-udfordringer får Coop til at kassere varer

Madspildsvirksomhed henter nyt stort millionbeløb

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs