ITWatch

Selskab omdanner Apple Watch-data til indsigt i Parkinsons

FDA har godkendt et nyt værktøj til Parkinsons-patienter, der giver afgang til Apple Watch-data. Værktøjet kan være med til at udforme en behandlingsplan for patienterne.

Foto: Finn Frandsen

Apple er langsomt ved at gøre sit indtog på markedet for digital sundhed. Med selskabets ur, døbt Apple Watch, kan brugere selv tracke blandt andet hjerterytme, søvn og puls.

Op netop for neurologiske sygdomme som Parkinsons afhænger udformningen af en patients behandlingsplan over tid ofte af selvrapporterede symptomer og fremskridtsopdateringer. Det har selskabet Rune Labs taget bestik af, og selskabet har nu fået FDA-godkendelse til at lade patienter udnytte data fra Apple Watch til monitorering af netop Parkinsons. Softwaren har fået navnet StrivePD.

Det skriver Fierce Pharma.

”Når folk med Parkinsons får ny medicin, kan det være en langvarig proces at justere, hvor meget de skal tage, og hvornår de skal tage det, indtil de finder noget, der virker. StrivePD hjælper folk med at spore deres symptomer og forbedringer og fremskynder tiden til en optimal medicineringsplan,” siger Aura Oslapas, som er medstifter og meddirektør af Rune Labs, og som selv lider af Parkinsons.

StrivePD-appen bruger Apple Watchs teknologi til at overvåge fysisk aktivitet og søvnmønstre samt mere sygdomsspecifikke symptomer som dyskinesi og rystelser, ændringer i gang og faldhyppighed.

Apple indtager nu ”køb nu, betal senere”-markedet

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs