ITWatch

Væksten i Microsofts cloudforretning stopper op

Andet kvartal er gået godt hos Microsoft, men væksten hos cloudforretningen Azure er bremset.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Softwarekæmpen Microsoft kom bedre ud af det forskudte andet kvartal end ventet blandt analytikerne. Men væksten i cloud-forretningen Azure er bremset op i forhold til tidligere, og det får investorerne til at spørge sig selv, om væksten er toppet.

Aktien steg 1,2 pct. i eftermarkedet efter umiddelbart efter offentliggørelsen at blive sendt ned med 4,9 pct.

Det skete ovenpå et fald på 2,7 pct. i den ordinære handel tirsdag.

Topchef Satya Nadella har formået at få Azure til at vokse kun overgået af Amazon i markedet for cloud-infrastruktur services, hvilket er computerkraft og lagring via nettet.

”Vi har på en måde ramt den højeste vækst, som vi kommer til at se for en tid,” siger Brent Hill, analytiker hos Jefferies, til Bloomberg News.

Salgsvæksten i Azure var på 46 pct. i kvartalet - men analytikerne havde sat næsen op efter en vækst på 50 pct.

For hele Microsoft var omsætningen på 51,73 mia. dollar mod ventede 50,87 mia. dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Koncernens driftsindtægter landede på 22,25 mia. dollar mod estimerede 21,06 mia. dollar. Og den justerede indtjening per aktie endte på 2,48 dollar mod 2,03 dollar for et år siden. Her havde analytikerne ventet 2,32 dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

I cloud-forretningen steg indtægten med 26 pct. i forhold til for et år siden til 18,33 mia. dollar mod ventede 18,32 dollar.

Området for produktivitet og processer gik frem med 19 pct. til 15,94 mia. dollar, hvor analytikerne havde ventet 15,91 mia. dollar.

Microsoft køber gamingvirksomhed for 450 mia. kr.

Microsoft Danmark får nye direktører

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs