ITWatch

Atea får topplacering på bæredygtigheds-indeks

It-servicevirksomheden lander på en førsteplads på Corporate Knights’ Global 100-indeks, der rangordner virksomheder efter bæredygtighed. Atea bliver kåret som mest bæredygtige it-servicevirksomhed.

Foto: Jens Berthelsen

Et stærkt fokus på at reducere Co2-udledning og på bæredygtighed hos kunderne udløser nu en topplacering til Atea, der havner som bedste it-servicevirksomhed på Corporate Knights’ Global 100-indeks over bæredygtige virksomheder i verden.

Atea er samlet set nummer 51 på listen. Det er første gang, selskabet er med.

"Vi er ekstremt stolte over nu at blive anerkendt som den mest bæredygtige it-servicevirksomhed i verden og at være blandt de 100 mest bæredygtige virksomheder. Det er en kæmpe anerkendelse af vores arbejde, som vi er meget taknemmelige for," siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark i en meddelelse.

I alt rangordnes 6914 virksomheder med en omsætning over en milliard dollars. Kåringen finder vanligvis sted ved World Economic Forum i Davos, men på grund af coronapandemien er praksis ændret i år.

Vi er kommet langt, men det er ingen hemmelighed, at it-branchen stadig har sine udfordringer. Derfor arbejder vi fortsat hårdt på at imødegå den negative påvirkning fra industrien i samarbejde med vores leverandører, kunder og partnere,” siger Andreas Schjølin, Sustainability Manager i Atea Danmark.

Prisen gives blandt andet for Ateas reuse-and-recycle programmer, hvor udtjent it-udstyr bliver indsamlet, genbrugt og til sidst skilt ad og genanvendt på en miljøvenlig måde.

Branchens største spiller advarer mod lov om at genbruge it-udstyr

Visma og Atea indgår samarbejde om genbrug af telefoner og aflagte computere 

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs