ITWatch

Vivino-stifter kritiserer i et kor effekten af statslig superfond

Det handler ikke om muligheder for at rejse kapital, men om udfordringerne med at skalere, når iværksættervirksomheder rykker til udlandet i stedet for at blive i Danmark, og derfor vil ny statslig superfond næppe kunne holde på såkaldte unicornselskaber, mener tre iværksættere.

Foto: Jens Panduro/Vivino/PR

Iværksætterne bag virksomhederne Tradeshift, Pleo og Vivino tror næppe, at en ny superfond, der etableres som fusion mellem Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond, vil kunne forhindre, at danske unicorns  - startups med en værdiansættelse på over 1 mia. dollar. - drager mod udlandet i fremtiden.

Det skriver Børsen.

"Det handler ikke kun om penge, men mere om at have de rigtige folk i ryggen på den kapital, man får ind," siger Heini Zachariassen, stifter af Vivino.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) ser superfonden som det første svar på udfordringen med at holde de voksende virksomheder hjemme, siger han til Børsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Byfounders og Libratone-stifter: Statslig kæmpefond kan få pensionskasser til at finansiere vækstvirksomheder

Erhvervsminister vil holde fast i enhjørninge med ny superfond 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs