ITWatch

EU-Parlamentet vil gribe hårdere ind efter Facebook- afsløringer

Facebook skal kunne stilles til ansvar for kendte konsekvenser af deres algoritme, mener EU-Parlamentets chefforhandler på digital lovpakke, Christel Schaldemose, efter debatten om det sociale medies ageren.

Frances Haugen, tidligere ansat i Facebook, har lækket interne undersøgelser, der viser negative samfundskonsekvenser relateret til Facebooks platform og algoritme. Hun har efterfølgende vidnet i en høring i Kongressen i Washington D.C. | Foto: Robert Fortunato/Reuters/Ritzau Scanpix

Whistlebloweren Frances Haugens beretninger om, at Facebooks algoritme fremmer polariserende og hadefuldt indhold uden ledelsens indgriben, får EU-parlamentet til at ville stramme lovgrebet yderligere om det sociale medie, skriver Politiken i en analyse.

Det skal bl.a. ske ved at fremsætte et ændringsforslag til den digitale lovpakke, der er på vej igennem Parlamentet, så Facebook kan stilles til ansvar for kendte, negative effekter af deres algoritme, siger Christel Schaldemose, der er chefforhandler på lovkomplekset.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs