ITWatch

EU-Parlamentet vil gribe hårdere ind efter Facebook- afsløringer

Facebook skal kunne stilles til ansvar for kendte konsekvenser af deres algoritme, mener EU-Parlamentets chefforhandler på digital lovpakke, Christel Schaldemose, efter debatten om det sociale medies ageren.

Frances Haugen, tidligere ansat i Facebook, har lækket interne undersøgelser, der viser negative samfundskonsekvenser relateret til Facebooks platform og algoritme. Hun har efterfølgende vidnet i en høring i Kongressen i Washington D.C. | Foto: Robert Fortunato/Reuters/Ritzau Scanpix

Whistlebloweren Frances Haugens beretninger om, at Facebooks algoritme fremmer polariserende og hadefuldt indhold uden ledelsens indgriben, får EU-parlamentet til at ville stramme lovgrebet yderligere om det sociale medie, skriver Politiken i en analyse.

Det skal bl.a. ske ved at fremsætte et ændringsforslag til den digitale lovpakke, der er på vej igennem Parlamentet, så Facebook kan stilles til ansvar for kendte, negative effekter af deres algoritme, siger Christel Schaldemose, der er chefforhandler på lovkomplekset.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs