ITWatch

SAP sendes ned efter forsigtig opjustering trods solidt regnskab

SAPs halvårsregnskab viser gode takter og medfører en opjustering af forventningerne til året. Men forventningerne er for forsigtige, mener analytiker.

Foto: RALPH ORLOWSKI/REUTERS / X00960

Tyske SAP, der er Europas største softwareudvikler, er for forsigtige i sine finansielle forventninger, der onsdag er blevet opjusteret, efter at selskabet har fremlagt regnskab.

Her er dog blot tale om en "minimal" opjustering, siger analytiker til Bloomberg News.

Aktien falder da også onsdag formiddag og ramte i en periode det laveste niveau i seks uger med et fald på 5,2 pct.

SAP er onsdag kommet med regnskab med "solide" tal for halvåret, mens indtjeningen i andet kvartal endte en anelse over det ventede, siger Nicolas David, der er analytiker i Oddo, til Bloomberg News.

Forventningerne er imidlertid for forsigtige, mener analytikeren.

Softwareudvikleren opjusterede i forbindelse med sit kvartalsregnskab forventningerne for 2021. Nu ser selskabet en omsætning fra sine cloudtjenester i niveauet 9,3-9,5 mia. euro i faste valutaer fra tidligere 9,2-9,5 mia. euro - ligeledes i faste valutaer.

Omsætningen fra cloud- og andre softwaretjenester ventes nu i niveauet 23,6-24,0 mia. euro i faste valutaer, hvor der før var ventet 23,4-23,8 mia. euro i faste valutaer.

Også forventningerne til driftsresultatet er løftet. Her venter SAP nu 7,95-8,25 mia. euro mod en tidligere forventning om et driftsresultat i 7,8-8,2 mia. euro - begge i faste valutaer.

Softwareudviklerens aktie falder onsdag formiddag 1,9 pct. til 118,930 euro på børsen i Frankfurt.

Itm8-direktør: Underskuddet viser omfanget af vores investeringer

Softwareselskabet Splunk stiger efter analytikermøde med ledelsen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs