ITWatch

Zoom tredobler omsætning trods bekymringer om fremtiden

Flere analytikere er i tvivl om, hvorvidt videokonference-platformen Zoom også er levedygtig efter pandemien.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Videoplatformen Zoom fortsætter med at nyde godt af coronapandemiens indtog i folks arbejdsliv.

Sammenlignet med samme periode sidste år voksede platformens omsætning således med hele 191 procent til 956,2 millioner dollar i første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår, der sluttede sidst i april.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Beløbet svarer til omkring 5,8 milliarder kroner og er over analytikernes forventninger på 5,6 milliarder kroner.

Zoom blev sidste år et kendt navn og en favorit blandt investorer. Det skete, i takt med at virksomheder, skoler og familier måtte flytte mange af deres aktiviteter online på grund af pandemien.

Men nu hvor mange lande har taget hul på at vaccinere befolkningen, og livet er på vej tilbage til en hvis form for normalitet, så er analytikere skeptiske omkring, hvorvidt Zoom kan opretholde væksten.

Især fordi store rivaler som Microsoft, Cisco og Google hele tiden udvider selskabernes egne videotjenester.

"Det vil først vise sig de næste par kvartaler, hvor holdbart Zoom kan konkurrere med firmaer som Cisco og Microsoft, i takt med at vi går ind i reelt sammenlignelige coronakvartaler," siger Joe McCormack, der er senioranalytiker ved Third Bridge, ifølge Reuters.

Selv regner Zoom med, at der fortsat vil være en stabil efterspørgsel efter selskabets videoværktøjer, fordi flere formentlig vil kunne få lov at arbejde mere hjemme, selv efter at pandemien er slut.

Zooms indtjening voksede i første kvartal til 227,4 millioner dollar sammenlignet med 27 millioner dollar sidste år ifølge dpa.

Det svarer til omkring 1,4 milliarder kroner.

I samme periode er selskabets udgifter dog også vokset med 155 procent til 265 millioner dollar.

De øgede udgifter er drevet af en sværm af nye gratis brugere, der har ført til øgede omkostninger for firmaet fra San Jose i Californien, da det driver flere af sine egne datacentre.

Zoom overgår forventninger og venter yderligere fremgang

Zoom Video kan falde 6 pct. efter frygt for tiden efter corona 

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs