ITWatch

Amazon øger lønninger efter kamp med fagforening

En lønstigning på op til tre dollar i timen er på vej for mere end 500.000 Amazon-ansatte.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Techgiganten Amazon har lovet at øge lønninger med op til tre dollar i timen for mere end 500.000 ansatte i selskabets amerikanske logistikafdeling efter uroligheder med fagforeninger.

Det skriver Financial Times.

"Dette lægges ovenpå vores startløn, der er førende i industrien, på mindst 15 dollar i timen, og de mere end 2,5 mia. dollar, som vi har investeret sidste år i yderligere bonusser for vores ansatte, der står i fronten," udtalte Darcie Henry, der er vicedirektør for Amazon, i en pressemeddelelse ifølge Financial Times.

Startlønnen på 15 dollar i timen er mere end det dobbelte af den amerikanske mindsteløn, men Amazon har fået skarp kritik fra blandt andet politikere for en hård arbejdskultur med stramme produktionsmål.

Logistikafdelingen i USA tæller mere end 800.000 ansatte, hvilket gør Amazon til USA's andenstørste arbejdsgiver efter Walmart.

Selskabet har haft en stridighed med en lokal fagforening i Alabama, hvilket har ført til uroligheder flere andre steder i USA.

I midten af maj anerkendte Jeff Bezos, der er administrerende direktør og formand for Amazon, i sit årlige brev til aktionærerne, at selskabet måtte forbedre sit forhold til sine ansatte.

"Jeg tror, vi må gøre et bedre stykke arbejde for vores ansatte," skrev Jeff Bezos ifølge Financial Times.

Amazons indtog i Sverige har været mindre markant end ventet

Amazon investerer i ni energiprojekter 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs