ITWatch

Lovændring kan være på vej så techgiganterne holdes til ansvar

Topchefer for amerikanske tech-giganter har været i krydsild i en høring i den amerikanske kongres om skadeligt indhold på deres platforme.

Foto: HANDOUT/VIA REUTERS / X80001

Der kan være mere ansvar på vej for techgiganterne hos Facebook, Twitter, Google og Youtube, hvis en amerikansk lov bliver revideret, så techgiganterne får mere ansvar for indholdet på deres sider.

Det skriver Wall Street Journal.

Under en høring torsdag ved den lovgivende forsamling blev topcheferne hos Facebook, Twitter, Alphabet og Google, der hører under Alphabet, beskyldt for at drive platforme, der skaber politisk splid, spreder fejlagtige oplysninger om coronavvirusset og skaber et farligt miljø for børn.

"Jeres forretningsmodel er blevet problemet," sagde Frank Pallone, der er medlem af Repræsentanternes Hus og formand for Kommitteen for Energi og Handel.

Mark Zuckerberg, der er administrerende direktør for Facebook, Jack Dorsey, administrerende direktør for Twitter, Sundar Pichai, administrerende direktør for Alphabet Inc., som ejer Google og Youtube, forsvarede deres produkter og sagde, at det skadelige indhold ikke er profitabelt for dem, fordi det gør deres ydelser mindre tiltalende for forbrugerne.

Det meste af høringen drejede sig direkte eller indirekte om Section 230, en lov, der generelt fritager onlineplatforme for ansvaret for indhold fra tredjeparter, hvilket blandt andet er det indhold, brugerne lægger ud på de sociale medier.

Republikanerne og Demokraterne har været splittede omkring manglerne ved Section 230, og hvordan de kan udbedres, men torsdagens høring indikerede, at der er bred stemning for at revidere loven.

"Vi kommer til at se nogle ændringer i Section 230," sagde Fred Upton, der er medlem af Repræsentanternes Hus og kommitteens tidligere formand.

"Der er ikke tillid til, at jeres industri kan regulere sig selv," siger Angie Craig, der er medlem af Repræsentanternes Hus, ifølge Wall Street Journa

Donald Trump pønser på at starte et socialt medie

Facebook-chef afviser sluk for nyheder i Australien er skræmmekampagne 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs