ITWatch

Dansk Erhverv nedsætter nyt "Tigerråd" med fokus på digitalisering

Nyt råd med prominente aktører fra den danske it-scene skal udforme en vision, der skal sikre, at Danmark fremadrettet tager tigerspring, når det gælder digitalisering.

Mikkel Hippe er formand for Tigerrådet. | Foto: Andy Highland / Tradeshift / PR

Dansk Erhverv har nedsat et nyt såkaldt "Tigerråd", der skal sætte fokus på, hvordan digitalisering kan være med til at løse nogle af de store samfundsudfordringer.

Det oplyser Dansk Erhverv i en meddelelse.

Tigerrådet får Mikkel Hippe, der er grundlægger af fintech-virksomheden Tradeshift, som formand, og han bliver i rådet flankeret af 34 aktører fra erhvervslivet og den politiske scene.

Tanken er, at Danmark ikke skal halte bagud, men tage nogle tigerspring, når det gælder digitalisering.

"Digitalisering handler om meget andet end bits og bytes. Digitalisering rummer nøglen til at gøre fremtiden til et bedre sted at være. Og det er netop den diskussion vi vil kickstarte med Tigerrådet. Vi skal højere op i helikopteren og tale om, hvilket samfund vi ønsker og hvordan den danske teknologibranche kan understøtte denne udvikling," siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Det nye råd har fået til opgave at tegne en "samlet vision for Danmark 2040", lyder det. Visionen skal udformes i løbet af 2021.

"En vision, der skal favne det samlede erhvervsliv, den offentlige sektor og den enkelte dansker. Samtidig skal Tigerrådet løfte digitaliseringen højt på den politiske dagsorden så det er present for alle relevante politikere på Christiansborg, på alle danske rådhuse og i de fem regioner, hvilken vigtig rolle digitaliseringen spille i at forme fremtidens Danmark," skriver Dansk Erhverv.

Tigerrådets opgave er blandt andet at opstille konkrete pejlemærker for, hvordan man opnår den ønskede vision.

Det er derfor besluttet, at rådets forslag skal være "konkrete og nærværende for den enkelte virksomhed og dansker", lyder det.

"Ny teknologi spiller en afgørende rolle i forhold til at forme fremtidens samfund. Det er svært at forstille sig præcis, hvordan vores verden ser ud i 2040, men den teknologiske udvikling går hurtigere end nogensinde før," siger Mikkel Hippe, formand for Tigerrådet.

"Derfor er det utrolig vigtigt, at vi tager hul på diskussion af, hvilke værdier vi mener skal være bærende i vores samfund i 2040 og, hvordan vi sikre, at nutidens digitale museskridt allerede nu peger i retning af fremtidens tigerspring."

Rikke Zeberg: Det store digitale fremskridt fastholdes efter krisen

Fælles indgang til sundhedsdata på vej  

Mere fra ITWatch

Dansk MSP-selskab kommer på norske hænder

Norske Netnordic har sat kløerne i en dansk managed service provider med fokus på cloud-, netværks- og -infrastrukturtjenester. Handlen fordobler Netnordics antal af medarbejdere i Danmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs