ITWatch

Lektor: Forsinkelse i smitteapp kan spænde ben for smitteopsporingen

Personer, der er testet positiv for coronavirus, kan i værste tilfælde vente op til et døgn, før de kan melde sig som smittet i smitteopsporings-appen Smittestop. Flere private testudbydere indberetter nemlig kun testresultater én gang om dagen, skriver DR.

Foto: Thomas Borberg

Er du testet positiv for coronavirus hos private kviktest-udbydere, er det ikke sikkert, at du kan melde dig som coronasmittet på Smittestop-appen med det samme, skriver DR.

Smitteopsporings-appen er bygget op således, at testcentre, offentlige såvel som private, indsender testresultater til Statens Serum Institut (SSI), som registrerer de positive corona-tilfælde i en database.

Står man ikke anført som "smittet" i databasen, er det ikke muligt at melde sig som "corona-ramt" i Smittestop-appen, og personer, man har været tæt på, får derfor ikke besked gennem app'en.

Problemet opstår, idet flere private test-udbydere kun indberetter testresultaterne én gang dagligt til SSI, hvilket ifølge Viggo Andreasen, lektor i matematisk epidemiologi ved Roskilde Universitet, kan spænde ben for den danske smitteopsporing.

"Det er uhensigtsmæssigt, fordi det hele handler om hurtighed. Fordelen ved hurtig smitteopsporing igennem Smittestop ryger," siger han til DR.

Muligheden for at kunne melde sig som coronasmittet på Smittestop-appen, hvis man er blevet testet positiv ved en hurtigtest, blev i sidste uge en realitet.

Nu bliver lyntest også omfattet af smittestopsappen 

Frygt for manglende datasikkerhed afholder danskerne fra at bruge smittestop-app 

Mere fra ITWatch

Nodes bliver lagt i graven og genopstår som Monstarlab

Nodes, der engang var kendt som et dansk app-udviklingshus, skifter i dag navn til Monstarlab og sætter en stor streg under, at selskabet nu i højere grad er et konsulenthus og en del af et globalt setup. Det er kulminationen på flere års tilløb, siger dansk landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs