ITWatch

Tencent tager største kurshop siden 2011

Mandag stiger Tencent med næsten 11. pct på børsen i Hongkong.

Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Det kinesiske teknologikonglomerat Tencent har mandag noteret den største kursstigning siden oktober 2011 på børsen i Hongkong.

Aktien er steget næsten 11 pct. til 766,50 Hongkong-dollar, hvilket også er rekord.

Den amerikanske storbank Citigroup har ifølge Bloomberg News løftet sit kursmål for Tencent med 19 pct. til 876 Hongkong-dollar.

Desuden er det delvist Tencent-ejede Kuaishou, der konkurrerer med videotjenesten Tiktok, på vej mod en stor børsnotering i Hongkong.

Techvirksomheden planlægger i bedste fald at rejse helt op til 6,3 mia. dollar, eller 38,5 mia. kr., i forbindelse med noteringen, skriver Financial Times.

Aktierne udbydes til mellem 105 og 115 Hongkong-dollar.

Lander prisen i den det høje ende af udbudsintervallet, vil det værdisætte selskabet til 61,7 mia. dollar, eller 377 mia. kr.

Tencent-selskaber ejer lige over en femtedel af Kuaishou.

I Europa har Tencents succes smittet af på Prosus, der ejer 31 pct. af Tencent. Aktien stiger 8,2 pct. på børsen i Amsterdam, og moderselskabet Naspers med 72,5 pct. af Prosus, ligger over 8 pct. højere i Johannesburg.

Tencent lander markant bedre end ventet i tredje kvartal

Alibaba, Tencent og Baidu får lov at blive på den amerikanske børs 

Mere fra ITWatch

Udbudsområdet er betændt – og centralt står truslen om klager

SKI's direktør satte gang i debatten med sin kritik af leverandørerne for at chikanere med klager. Hos Økonomistyrelsen kan man ikke genkende billedet, men ifølge Dansk IT er der opstået et stort problem med en frygt for at få klager. Det skaber i sidste ende dårligere it-løsninger, mener organisationen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs