ITWatch

IBM skuffer på salget

IBM's salg af cloud- og kognitiv software skuffer, men også omsætningen inden for teknologiservices ender lidt under forventningen.

Foto: CHRIS HELGREN/REUTERS / X00378

Den amerikanske it-konsulent IBM skuffede på toplinjen med sit regnskab for fjerde kvartal, og det straffedes i torsdagens eftermarked med et kursfald på 7,3 pct.

Omsætningen dalede godt 6 pct. på årsbasis til 20,4 mia. dollar mod ventede 20,7 mia. dollar.

Det var salget af cloud- og kognitiv software, som skuffede med 6,84 mia. dollar mod forventede 7,26 mia. dollar. Omsætningen inden for teknologiservices i 6,57 mia. dollar endte også lidt under forventningen i 6,79 mia. dollar.

Det globale business service-salg endte derimod helt som ventet i 4,17 mia. dollar, og det samme var stort set tilfældet for systemomsætningen i 2,50 mia. dollar mod konsensus på 2,48 mia. dollar.

"De tiltag, vi gør for at fokusere på hybrid cloud og kunstig intelligens, vil tage fat og styrker vores tillid til, at vi kan nå omsætningsvækst i 2021," udtaler topchef Arvind Krishna, i regnskabet.

Koncernens justerede driftsoverskud per aktie faldt også i fjerde kvartal fra 4,69 til 2,07 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 1,79 dollar.

IBM tager stort strategisk skridt og vil flytte danske ansatte over i nyt selskab

IBM trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage 

Mere fra ITWatch

Udbudsområdet er betændt – og centralt står truslen om klager

SKI's direktør satte gang i debatten med sin kritik af leverandørerne for at chikanere med klager. Hos Økonomistyrelsen kan man ikke genkende billedet, men ifølge Dansk IT er der opstået et stort problem med en frygt for at få klager. Det skaber i sidste ende dårligere it-løsninger, mener organisationen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs