ITWatch

Globale it-selskaber går sammen om at udvikle coronapas

Microsoft, Salesforce og Oracle skal sammen med sundhedsorganisationer udvikle et digitalt coronapas, der kan højne sikkerheden i lufthavne og på arbejdspladser.

Foto: KAY NIETFELD/AFP / POOL

Store it-selskaber som Microsoft, Salesforce og Oracle er gået sammen med en række sundhedsorganisationer i gruppen The Vaccination Credential Initiative (VCI) om at skabe et digitalt coronapas, skriver Finans.

Målet er at højne sikkerheden i eksempelvis lufthavne og på arbejdspladsen, fordi passet skal kunne hjælpe myndigheder med at af- eller bekræfte, hvorvidt en person har fået en vaccine. Derudover kan det også forebygge løgne om at have modtaget vaccinen.

"Åbne standarder og kompatibilitet er hjertet af VCI’s indsats, og vi ser frem til at hjælpe WHO og andre globale interessenter med at implementere og opskalere åbne, globale standarder for sundhed og kompatibilitet," udtaler Paul Meyer, der er adm. direktør i non-profit organisationen The Commons Projekt Foundation, der er en af hovedaktørerne bag projektet, i en pressemeddelelse.

Raske danskere kan få digitalt coronapas til rejsebrug

KMD-topchef efter corona-år: "Alt andet lige står vi et rigtig solidt sted" 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs