ITWatch

Schweizisk softwarekoncern ramt af svagt salg

Schweiziske Temenos, der er konkurrent til danske Simcorp, leverede et skuffende salg i tredje kvartal, skriver Bloomberg News.

Foto: Colourbox

Temenos falder til det laveste i niveau i et halvt år, efter at den schweiziske softwarekoncern, der ligesom danske Simcorp leverer software til banker og finansinstitutioner, har leveret en skuffende salgsudvikling i tredje kvartal.

Det skriver Bloomberg News efter regnskabet, der blev præsenteret torsdag eftermiddag.

Salget (ikke-IFRS) faldt med 6,8 pct. i tredje kvartal til 213,5 mio. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News ventede 229,1 mio. dollar.

Driftsindtjeningen (ikke-IFRS) faldt i kvartalet med 8 pct. til 83,5 mio. dollar.

Finanshuset Morgan Stanley, der har den negative anbefaling "undervægt" på aktien, ser regnskabet som en stor skuffelse.

"Selskabet bebrejder svagheden på et skifte til software-as-a-service-modellen (SaaS), men forvent, at investorerne vil have mere klarhed om dette, idet SaaS-indtægterne ikke er accelereret," skriver analytiker Adam Wood.

Finanshuset Baader er på samme bølgelængde som kollegaerne hos Morgan Stanley, idet regnskabet kaldes for et "Armageddon kvartal" for de positive investorer.

Baader fremhæver også, at de svage resultater antyder, at den relative driftsmæssige underpræstation fra første halvår – sammenlignet med andre softwareselskaber – er fortsat.

Temenos falder fredag med 2,9 pct. til 112,60 schweizerfranc, hvilket er det laveste niveau i et halvt år.

Til sammenligning er danske Simcorp fredag lukket med en stigning på 2,2 pct. i rekordniveauet 875 kr.

Schweizisk finanssoftwarekoncern stiger på Google Cloud-partnerskab

Schweizisk softwarekoncern bløder på børsen efter skuffende regnskab

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger