ITWatch

EU-forbud mod dataoverførsler kan ende Facebook-forretning i Europa

Det bliver umuligt for det sociale medieselskab at drive forretningen i Europa, hvis et forbud mod at dele data indsamlet i EU med USA bliver håndhævet, lyder det fra Facebook. Kommunikationsdirektør Nick Clegg mener, at dataoverførslerne understøtter verdensøkonomien.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Facebook overvejer at trække sig fra Europa, efter at EU har forbudt selskabet at dele data med USA.

Det skriver The Guardian.

EU's forbud blev indført i juli, efter at EU-Domstolen vurderede, at Facebooks sikkerhedsforanstaltninger ikke var tilstrækkelige til at forhindre amerikanske efterretningstjenester i at gennemse Facebooks data om EU-borgere.

I Facebooks søgsmål, der er registreret i Dublin, skriver Facebooks chefjurist, Yvonne Cunnane, at forbuddet, hvis håndhævet, vil umuliggøre Facebooks aktiviteter.

"I den situation, hvor Facebook blev underlagt total suspendering af overførsel af brugerdata til USA, er det ikke tydeligt, hvordan selskabet under omstændighederne fortsat skulle kunne tilbyde Facebook og Instagram i EU," argumenterer Yvonne Cunnane ifølge The Guardian.

Facebook afviser imidlertid, at der er tale om en trussel. I stedet mener selskabet, at det kan blive en nødvendighed, da "Facebook og mange andre forretninger, organisationer og servicer afhænger af dataoverførsler mellem EU og USA for at kunne fungere."

Selskabets kommunikationsdirektør, Nick Clegg, har i et blogopslag ifølge The Guardian skrevet, at internationale dataoverførsler understøtter verdensøkonomien.

I værste fald kan et forbud betyde, at selskaber i Europa ikke længere kan udbyde digitale tjenester i USA og andre områder uden for EU, skriver han og tilføjer, at Facebook støtter globale regler, der kan sikre konsekvent databehandling over alt i verden.

Facebook lover nul CO2-udledning fra sit danske datacenter i år

Facebook risikerer nye regler for databehandling i EU

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger