ITWatch

Deadline blev udskudt i sidste øjeblik i international strid om tech-skat

Frankrig og USA har aftalt at flytte bagkanten for, hvornår parterne skal have fundet en løsning på deres konflikt om Frankrigs nye tech-skat på 3 pct. Det betyder også, at landet udskyder, hvornår tech-skatten begynder at blive opkrævet.

Foto: FABRICE COFFRINI/AFP/Ritzau Scanpix

Et eventuelt opgør mellem USA og Frankrig, som sidste år vedtog en særlig tech-skat på 3 pct. af indtægterne fra multinationale selskaber som Google og Facebook, er nu skubbet til 2021, efter parterne har valgt at udskyde deadline, der oprindeligt var sat til denne uge, skriver Børsen.

Det sker, efter de franske og amerikanske finansministre mødtes under det økonomiske topmøde i Davos onsdag for at undgå en eskalering af konflikten, hvor USA vil indføre straftold på franske varer som modsvar til Frankrigs tech-skat. USA mener, det vil stille amerikanske selskaber ringere i den internationale konkurrence. Ifølge Børsen er parterne blevet enige om at arbejde på en løsning i OECD-regi frem til nytår, hvor 134 lande gennem længere tid har arbejdet på et sæt fælles regler på området.

Så selvom Frankrig i juli sidste år gik enegang i EU og vedtog den særskilte tech-skat, er skatten altså endnu ikke blevet effektueret - og nu ser det ud til, at vi som minimum skal ind i 2021, før det kommer på tale.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Trump og Macron indgår våbenhvile for 2020

Norsk regering varsler skattetiltag mod techgiganter

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger