ITWatch

Ny lov forbyder udenlandsk software på smartphones i Rusland

En ny lov i Rusland vil gøre det lovpligtigt, at der fremover bliver installeret russisk software på alle udenlandske smartphone og computere, der bliver solgt i landet.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Når russere fremover køber en udenlandsk smartphone, computer, tablet eller smart-tv, skal produktet først have installeret russisk software, hvis en ny lov går igennem.

Det skriver Reuters ifølge TV 2.

Loven er netop blevet vedtaget af det russiske parlaments underhus, Dumaen, og hvis præsident Putin også skriver under, træder loven i kraft 1. juli næste år.

Ifølge parlamentet skal loven dels hjælpe de russiske it-virksomheder mod udenlandsk konkurrence og dels være med til at øge brugervenligheden. Kritikere peger dog på, at initiativet er et forsøg på at skabe overvågning af befolkningen.

Kritikerne frygter også, at de udenlandske produkter vil blive dyrere, og at eksempelvis Apple vil trække sig helt ud af det russiske marked, fordi selskabet generelt ikke tillader, at der bliver installeret tredjepartssoftware på deres produkter.

Den nye lov kommer kort tid efter, at en anden lov, som er blevet kendt som "Den kinesiske Firewall", er trådt i kraft. Loven har medført en markant øget internetovervågning i landet, lyder kritikken.

Putin: USA's skridt mod Huawei skal svække Kina

Ny lov skal give Rusland mere kontrol med internet

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger