ITWatch

Dell gjorde børscomeback efter fem år i privat ejerskab

Teknologikoncernen Dell Technologies vendte fredag tilbage på børsen efter at have været drevet i privat regi siden 2013.

Foto: PR

Den amerikanske teknologikoncern Dell Technologies kom fredag tilbage på børsen, efter at selskabet siden 2013 har været drevet i privat regi af selskabets stifter, Michael Dell, og hans kapitalfondspartner, Silver Lake.

I stedet for at gennemføre en traditionel børsnotering valgte selskabet en kringlet vej tilbage i form af en kompleks konstruktion, hvor det har købt aktionærerne ud i en eksisterende aktie - kendt med tickeren DVMT - der trackede Dells ejerandel i softwareproducenten VMware.

Det skriver Wall Street Journal.

Den nye aktie handles på New York Stock Exchange under tickersymbolet Dell, og aktien endte fredagens handel i 45,43 dollar, hvilket giver selskabet en markedsværdi på næsten 35 mia. dollars.

Michael Dell og Silver Lake tog Dell af børsen i 2013 til en pris på 25 mia. dollars.

Dell fik aktionærernes godkendelse til DVMT-transaktionen tidligere på måneden, men det var efter modstand fra en gruppe investorer anført af den aktivistiske investor Carl Icahn.

Icahn mente, at Dell ikke betalte DVMT-aktionærerne nok for deres aktie, fordi det overvurderede værdien af sine egne Dell-aktier.

Dell vender tilbage på børsen

Dell EMC hyrer dansker som europæisk chef

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger