ITWatch

Twitter i bund - "skjuler" stigende omkostninger

Det sociale medie Twitter bliver på børsen ramt af en bemærkning fra et analysehus, der mener, at selskabet har skjult en vækst i omkostningerne.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Matt Rourke

Twitter-aktien ligger mandag i bund i S&P 500-indekset, da analysehuset MoffettNathanson i en kommentar vurderer, at det sociale medie i sine to seneste kvartalsregnskaber med regnskabsteknik har dækket over en reel omkostningsvækst i selskabet.

Aktien i Twitter daler 4,4 pct.

Det skriver Bloomberg News.

I en analyse peger finanshuset på, at der reelt har været en omkostningsvækst hos Twitter på 13 til 15 pct. i de to kvartaler, mens den rapporterede vækst i første kvartal var på 0 pct. og i andet kvartal på 3 pct.

Michael Nathanson, som står bag analysen, peger på, at selskabet bruger regnskabsmæssig "røg og spejle", en klassisk hentydning til tryllekunsten, for at fremvise den lave omkostningsvækst, og han mener, at den underliggende omkostningsvækst altså har været markant højere.

"Taget Twitters store behov for at forbedre platformens sikkerhed og for at investere i videoindhold i betragtning, mener vi, at omkostningerne vil eskalere i andet halvår og ind i 2019," hedder det.

Finanshuset mener, at Twitter på den baggrund har bygget kommende ikke-aktiverede omkostninger op i sine bøger, og at analytikerne på Wall Street derfor kommer til at skulle nedrevidere deres indtjeningsforventninger for Twitter i 2019.

"Da den operationelle gearing flader ud, vil Twitters ekstreme prissætning igen komme i fokus, hvilket ikke vil være godt for aktien."

/ritzau/FINANS

Trump rasler med sablen over for it-giganterne

Twitter suspenderer knap 500 konti for propaganda 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs