ITWatch

"Vi skal helst ligge på en vækst på 150 pct årligt"

Softwareselskabet Templafy har fart på, og ekspansionen med opkøb i Tyskland er bare en lille del af den plan om ekspansion, selskabet har lagt, siger virksomhedens direktør til ITWatch.

Templafy med tidl. TDC-direktør og investor Jesper Theill Eriksen (til venstre) som administerende direktør, og Preben Damgaard (til højre) som investor. I midten tidl. direktør, Christian Lund. | Foto: Scanpix

Jesper Theill Eriksen, der i dag er adm. direktør for vækstselskabet Templafy, har sat en vækstplan af de sjældne i gang. Selskabet har netop gennemført et tysk opkøb, og det stopper langt fra her.

Efter Templafy har modtaget op imod 100 mio. kr. i ny kapital fra en stribe investorer, er der sat gang i ambitionerne.

"Vi skal helst ligge på en vækst på over 150 pct," siger Jesper Theill Eriksen til ITWatch.

Vækstplanen betyder, at selskabet er langt fra at være overskudsgivende.

"Det kunne vi være i dag, hvis det var det, vi valgte, men alle pengene bliver i stedet investeret i markedsføring, produktudvikling, nye medarbejdere og opkøb. Det sker for at ekspandere virksomheden kraftigt – også internationalt."

Han forklarer, at baggrunden for, at Templafy investerer i Tyskland er, at man gerne vil have en placering i Tyskland, man vil gerne have de dygtige medarbejdere, og man har fået et stærkt produkt med oveni.

Jesper Theill forklarer, at selskabets produkt gennemgående fungerer som en slags designmæssig stavekontrol, der sikrer, at en virksomheds præsentationer og grafiske udtryk altid er det samme og udstråler troværdighed og professionalisme. Og så styres det centralt, da det er en cloud-baseret løsning.

"Derfor har vi mulighed for at ekspandere meget hurtigt," siger han.

Hvor hurtigt skal I bruge de 100 mio. kr., I har fået tilført?

"Det har vi ikke sat mål for, men vi kommer til at ekspandere både organisk og gennem opkøb."

Tung profil i hurtigløbende vækstselskab

Jesper Theill kom til som først formand for selskabet, så investor og fra 1. januar 2017 som adm. direktør i selskabet.

Jesper Theill Eriksen er tidligere topdirektør i TDC og senere det hollandske teleselskab KPN, og derfor er det et skifte at træde ind som direktør for en vækst- og iværksættervirksomhed.

"Jeg lytter meget, og jeg respekterer virkelig, at jeg er direktør for en virksomhed stiftet af folk, der nok er de bedste på deres felt. Det betyder, at jeg går til opgaven med stor ydmyghed, og jeg holder mig nok lidt tilbage og lader være med at sætte alt for mange projekter i gang på en gang," siger han.

Jesper Theill Eriksen siger, at han til gengæld henter mange fordele fra sin fortid som topchef. Han har set alt muligt før og kan skabe ro omkring ham, vurderer han.

Dansk it-selskab køber op i Tyskland 

Dansk it-selskab rejser 100 mio. til international satsning 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs