ITWatch

Investorer giver Tripadvisor 1 ud af 5

Tripadvisor får torsdag klø på børsen i New York efter offentliggørelsen af selskabets regnskab for andet kvartal efter markedets lukning onsdag.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Steven Senne

Den amerikanske app og hjemmeside, som kan hjælpe rejsende med at finde de bedste hoteller, restauranter og oplevelser rundt omkring i verden, leverede fine nok tal for andet kvartal, men med baggrund i en vækstopbremsning inden for ikke-hotelsegmentet tvivler investorerne på, at Tripadvisor kan nå forventningerne for hele 2018 om en vækst i driftsindtjeningen.

Ikke-hotelindtægterne steg ganske vist med 22 pct. i andet kvartal, men det skal sammenlignes med en vækst på 31 pct. i samme periode året før. Samtidig gik kerneforretningen, hotelområdet, tilbage med 4 pct. mod en fremgang på 6 pct. året før.

Det sender aktien ned med 13,6 pct., hvilket er torsdagens største fald i S&P 500-indekset.

"Vores forretningsmiljø er styrket siden starten af året. Optimering af vort marketingmiks har med succes stabiliseret indtjeningen i hotelsegmentet, og vores resultater i første halvår og den senere tids præstationer gør os mere sikre på, at vi kan nå vore forventning om vækst i det justerede EBITDA i år," udtaler finansdirektør Ernst Teunissen i regnskabet.

Tripadvisor kom andet kvartal med et justeret overskud per aktie på 41 cent, mens omsætningen landede på 433 mio. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 40 cent og en omsætning på 435 dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 58 mio. dollar mod ventede 55 mio. dollar, mens driftsresultatet, målt på EBITDA, landede på 109 mio. dollar. Her havde Wall Street ventet 101 mio. dollar.

Trustpilot om øget omsætning og trecifret milliontab: Det går lige efter planen

Tripadvisor fremlagde regnskabseventyr efter børstid

Tripadvisor fremlagde regnskabseventyr efter børstid

Startup vil udfordre det etablerede rejsemarked 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs