ITWatch

Google sætter halv mia dollar i kinesisk handelsplatform

Google sætter fornyet fokus på det kinesiske marked og investerer i kinesisk handelsplatform.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Den amerikanske søgemaskinegigant Google har besluttet sig for at investere 550 mio. dollar eller godt 3,5 mia. kr. i den kinesiske e-handelsplatform JD.com, der konkurrerer med ligeledes kinesiske Alibaba.

Det skriver Bloomberg News.

JD.com og Google vil i forbindelse med investeringen udvikle fælles online detailløsninger i Sydøstasien, USA og Europa. Tanken er at udnytte JD.coms evner inden for logistik og supply chain i kombination med Googles teknologievner. JD.com adskiller sig fra Alibaba ved ligesom Amazon at have udviklet en reel logistisk infrastruktur.

Googles moderselskab, Alphabet, planlægger at købe nyudstedte aktier i JD.com til 20,29 dollar per aktie, hvilket svarer til 40,58 dollar per ADS noteret i USA.

I sidste uge annoncerede Google også et samarbejde med franske Carrefour om at sælge dagligvarer online i Frankrig. Til sammen signalerer de to aftaler en stigende interesse fra Googles side i at deltage i e-handelsområdet.

Googles investering i JD.com er også en hån mod hedgefonden Kok Hoi Wong, der i sidste måned gik i kødet på JD og mente, at selskabets markedsværdi på 63 mia. dollar var overdrevet, og at den reelle værdi var langt mindre.

/ritzau/FINANS

Ny californisk lovforslag skal beskytte borgernes data 

Finner vil rydde op i filrod: Det danske marked virker rigtig godt for os 

Facebooks kommunikationschef stopper 

Forpustet efter GDPR-deadline? Snart kommer en ny bunke dataregler fra EU 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs