ITWatch

Kinesisk handelskrig kan koste amerikanske techselskaber milliarder

Hvis det kommer til decideret handelskrig mellem USA og Kina, kan det koste teknologiselskaber som Microsoft og Apple milliarder af kroner.

Præsidenterne for henholdsvis USA og Kina, Donald Trump (tv) og Xi Jinping.

De store amerikanske it- og teknologiselskaber risikerer at miste op mod 950 mia. kr. i tabt omsætning, hvis det ender med regulær handelskrig mellem USA og Kina.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af et notat fra det amerikanske finanshus Jefferies, som blandt andet er citeret i det amerikanske erhvervsmeide CNBC.

På grund af de store summer, som risikerer at tabes i en tvist mellem landende, forudsiger Jefferies, at præsident Trump vil træde enddog meget varsomt i forhold til de dele, som vedrører it- og teknologisektoren.

"Vi mener fortsat, at USA vil tage meget beregnende skridt i forhold til amerikanske tech-selskabers interesser," lyder det blandt andet i notatet.

Kineske forbrugere foretrækker Huawei over Apple 

Trump rækker hjælpende hånd til kinesisk mobilproducent 

Regeringens nye minister og iværksætter bringer mulige interessekonflikter med sig 

Cambridge Analytica lukker ned 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs