ITWatch

Google tjener flere penge end ventet

Det amerikanske teknologiselskab Alphabet, der er moderselskab for internetgiganten Google, fremviste solid vækst i regnskabet for de første tre måneder af 2018.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Regnskabet gav umiddelbart en stigning i aktien på over 1 pct. i eftermarkedet, men kursen faldt senere tilbage.

Omsætningen steg med en fjerdedel til 31,1 mia. dollar i kvartalet. Fraregnet Alphabets reklamekommissioner var omsætningen 24,9 mia. dollar, hvilket skød over analytikernes estimater, der ifølge analysehuset Zacks lå på 24,2 mia. dollar.

"Vores fortsat stærke omsætningsvækst reflekterer vores globale momentum," skriver finansdirektør Ruth Porat i regnskabet.

Nettoresultatet blev øget 73 pct. til 9,4 mia. dollar svarende til 13,33 dollar per aktie.

Det var dog stærkt hjulpet af, at Alphabet kunne indtægtsføre 3 mia. dollar fra værdipapirer i kvartalet på baggrund af nye regnskabs- og skatteregler.

Justeret for engangsindtægter viser resultatet et overskud på 9,93 dollar per aktie. Det slog Wall Streets forventninger, der ifølge AP lød på 9,21 dollar per aktie.

Klart den største del af Alphabets indtægter kom som sædvanligt fra hjemmesider som Google, Youtube og Gmail, der samlet indbragte 22 mia. dollar i kvartalet.

Samtidig kunne Google notere, at antallet af klik på selskabets hjemmesider, der udløser betaling, steg med 59 pct. i perioden sammenlignet med første kvartal 2017.

Fra hjemmesider, der bruger Googles reklameservices som Adsense og Admob, kom der indtægter for 4,6 mia. dollar.

Tjener milliarder uden om reklamerne

Uden for reklameverdenen omsatte Alphabet for 4,4 mia. dollar på ting som køb af apps eller køb i apps til smartphones i Google Play, Chromecast og Google Play Music.

Divisionen Other Bets, der dækker over Alphabets mere langsigtede og eksperimenterende forretninger, omsatte for 150 mio. dollar.

Divisionen bar præg af, at den arbejder med nye og uprøvede idéer. I kvartalet tabte den 571 mio. dollar.

"Vi har et klart sæt af spændende muligheder foran os, og vores stærke vækst tillader os at investere i dem med selvtillid," skriver Ruth Porat.

Googles formidable resultater kommer på et tidspunkt, hvor nye strammere regler for privatlivet fred truer selskabets indtjening i såvel USA som Europa.

Aktien steg umiddelbart over 1 pct., men faldt tilbage til et minus på 0,4 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

Folketinget fjerner kritiseret værktøj i tv-app 

IMF vil have flere konkurrenter til amerikanske tech-selskaber 

Folketinget sender data om danskere til Google 

Apple-leverandør skuffer og trykker teknologiaktier 

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs