ITWatch

Facebook har delt 87 millioner brugeres data

Antallet er langt højere end det oprindeligt oplyse antal på omkring 50 millioner

Foto: /ritzau/Scanpix/AP/Mark Lennihan

Facebook siger onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP, at data fra helt op til 87 millioner af dets brugere på en upassende måde er blevet delt med det politiske konsulentbureau Cambridge Analytica i Storbritannien.

Antallet er dermed langt højere end det oprindelige oplyste antal på omkring 50 millioner.

Facebooks teknologiske chef, Mike Schroepfer, har offentliggjort det nye tal i en pressemeddelelse, som orienterer om implementeringen af nye privatindstillinger for brugerne af det store sociale netværk.

"I alt mener vi, at Facebook-informationer fra op til 87 millioner personer - overvejende i USA - kan være blevet delt på en upassende måde med Cambridge Analytica," siger han.

Høring 11. april

Facebooks øverste direktør, Mark Zuckerberg, skal i næste uge udspørges af et udvalg i den amerikanske kongres om selskabets rolle i skandalen, der handler om databeskyttelse.

"Høringen vil være en vigtig lejlighed til at kaste lys over afgørende spørgsmål om forbrugernes databeskyttelse og hjælpe amerikanerne til bedre at forstå, hvad der sker med deres personlige oplysninger på nettet," meddeler energi- og handelsudvalget i Repræsentanternes Hus, hvor høringen foregår 11. april.

"Vi sætter pris på hr. Zuckerbergs velvilje til at afgive forklaring for udvalget2, hedder det videre i meddelelsen.

Angiveligt har Cambridge Analytica brugt de mange data til at påvirke amerikanske vælgere op til præsidentvalget i 2016.

Facebook har siden meddelt, at selskabet vil give brugere mere kontrol over egne data med en ny genvej til privatlivsindstillingerne.

Det skal gøre det lettere at downloade og slette den information, som brugerne selv har delt på det sociale medie, så det ikke bliver brugt i anden sammenhæng.

/ritzau/AFP

Danskere vil holde fast i Facebook trods dataafsløringer

Zuckerberg skal forklare datalæk i Kongressen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs