ITWatch

Mark Zuckerberg skal vidne i Kongressen

Stifteren af Facebook, Mark Zuckerberg, skal vidne foran en komité i den amerikanske kongres i forhold til lækket af flere mio. brugeres information.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Jeff Roberson

Den amerikanske kongres har indkaldt Facebooks administrerende direktør, Mark Zuckerberg, til at vidne foran en komité om Facebooks læk af flere millioner brugeres private informationer.

Det skriver Financial Times.

Komitéen for energi og handel i Repræsentanternes Hus sagde torsdag, at en orientering fra Facebook havde ladet mange spørgsmål stå ubesvaret hen og indkalder derfor Mark Zuckerberg officielt til at besvare spørgsmål vedrørende sagen.

- Selskabet har været for fokuseret på de positive aspekter og ikke nært så årvågne over for de negative, siger Campell Brown, der er chef for Facebooks afdeling for nye partnerskaber, til komitéen. Det skriver Financial Times.

Hun siger yderligere, at det måske ikke var Facebooks klogeste træk at true med at sagsøge den britiske avis The Guardian, for at afsløre at Cambridge Analytica havde fået personlige data om 50 mio. brugere uden deres tilladelse.

Campell Browns indrømmelse kommer, kun en dag efter at Mark Zuckerberg kom med sine første offentlige kommentarer på skandalen, der har sendt selskabets aktiekurs ned.

ritzau/FINANS

Løkke om Facebook-undskyldning: No shit, Sherlock 

Nu siger Mark Zuckerberg undskyld: Det var et tillidsbrud at udlevere så mange data 

Facebook-stifter storsolgte aktier op til skandaleafsløring 

Facebooks chef indrømmer fejl og lover en bedre tjeneste 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs