ITWatch

Cbrain sigter efter stigende omsætningsvækst i 2018

Omsætningen voksede med 12 pct. for Cbrain i 2017. (Opdateret)

Der var stor fremgang på toplinjen for softwareselskabet Cbrain sidste år, mens investeringer i eksport og produktudvikling med til at trække ned på regnskabets nederste linjer.

I hele 2017 omsatte selskabet for 80,6 mio. kr., og det svarer til en organisk vækst på 12 pct. Til sammenligning lød omsætningen på 71,9 mio. kr. i 2016, mens omsætningen voksede organisk med 5 pct., fremgår det af regnskabet, der blev offentliggjort torsdag morgen.

Det betyder samtidig, at Cbrain lander midt i det forventningsinterval, som selskabet selv har udmeldt, der lød på en organisk vækst på mellem 10-15 pct.

Resultatet før skat faldt omvendt til 8,6 mio. kr. sidste år fra 10,9 mio. kr. året forinden. I 2017 havde softwareselskabet en EBT-margin på 11 pct. i 2017, og bundlinjen lever dermed også op til selskabets egne forventninger om en margin på mellem 10-12 pct.

Højt investeringsniveau

Som et led i et øge eksportindsatsen investerede Cbrain sidste år omkring 10 mio. kr. Investeringerne er rettet mod at eksportere F2-produktet til USA, Storbritannien og Tyskland. Samtidig har Cbrain investeret 12,5 mio. kr. i at videreudvikle F2-produktet.

Også 2018 kommer til at byde på et højt investeringsniveau for selskabet, der planlægger at investere 15 pct. af de samlede omkostninger i eksportaktiviteterne.

Derfor venter selskabet et lille fald i overskudsgraden (EBT-margin) på 10 pct. i år. Softwareselskabet venter omvendt, at omsætningen fortsat vil vokse markant i 2018, hvor det ser en organisk vækst på 15-17 pct.

Ledsen erklærer sig "godt tilfreds" med regnskabet, og bestyrelsen foreslår desuden at hæve udbyttet med 10 pct. til 0,11 kr. per aktie.

/ritzau/FINANS

Cbrain sikrer ordrer i Washington 

Cbrain: Integrationsministeriet udvider eksisterende F2-aftale 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs