ITWatch

Medie: Google sendte 118 milliarder i skatteskjul i en konto på Bermuda

For at spare over 27 mia. kr. i skat sendte Google 118 mia. kr. til  skatteparadiset Bermuda, skriver Berlingske Business. Manøvren går under navnet "en dobbelt irsk med en hollandsk sandwich."

Fra et datterselskab i Irland har internetgiganten Google flyttet næsten 16 mia. euro til Bermuda for at spare mindst 3,7 mia. euro i skat.

Det skriver Berlingske Business med henvisning til det hollandske dagblad Het Financieele Dagblad.

Manøvren skete i 2016 og kaldes ifølge Berlingske for en "dobbelt irsk med en hollandsk sandwich." Formuleringen henviser til, at pengene blev sendt fra et datterselskab i Irland gennem et selskab uden ansatte i Holland til en postboks ejet af et andet irsk indregistreret selskab på Bermuda.

I en udtalelse afviser Google ifølge Berlingske at have foretaget sig noget odiøst:

"Vi betaler alle de skatter, som vi skylder, og følger skattelovgivningen i ethvert land, som vi arbejder i verden over."

Afsløringen kommer i en tid, hvor Google og andre amerikanske teknologigiganter er under pres i EU, som har sat ind for at sikre sig mod, at selskaberne kan flytte rundt på deres overskud.

Samtidig er der fokus på nogle gunstige skatteaftaler, som tech-giganterne har forhandlet på plads. EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, pålagde i efteråret 2016 Apple at betale næsten 100 mia. kr. i ekstraskat til den irske stat, fordi selskabets skatteaftale med landet kunne sidestilles med skjult statsstøtte.

Google risikerer dagbøder for fortsat at skævvride konkurrence 

Margrethe Vestager i hård kritik af Google, Facebook og Apple 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs