ITWatch

Medie: Google sendte 118 milliarder i skatteskjul i en konto på Bermuda

For at spare over 27 mia. kr. i skat sendte Google 118 mia. kr. til  skatteparadiset Bermuda, skriver Berlingske Business. Manøvren går under navnet "en dobbelt irsk med en hollandsk sandwich."

Fra et datterselskab i Irland har internetgiganten Google flyttet næsten 16 mia. euro til Bermuda for at spare mindst 3,7 mia. euro i skat.

Det skriver Berlingske Business med henvisning til det hollandske dagblad Het Financieele Dagblad.

Manøvren skete i 2016 og kaldes ifølge Berlingske for en "dobbelt irsk med en hollandsk sandwich." Formuleringen henviser til, at pengene blev sendt fra et datterselskab i Irland gennem et selskab uden ansatte i Holland til en postboks ejet af et andet irsk indregistreret selskab på Bermuda.

I en udtalelse afviser Google ifølge Berlingske at have foretaget sig noget odiøst:

"Vi betaler alle de skatter, som vi skylder, og følger skattelovgivningen i ethvert land, som vi arbejder i verden over."

Afsløringen kommer i en tid, hvor Google og andre amerikanske teknologigiganter er under pres i EU, som har sat ind for at sikre sig mod, at selskaberne kan flytte rundt på deres overskud.

Samtidig er der fokus på nogle gunstige skatteaftaler, som tech-giganterne har forhandlet på plads. EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, pålagde i efteråret 2016 Apple at betale næsten 100 mia. kr. i ekstraskat til den irske stat, fordi selskabets skatteaftale med landet kunne sidestilles med skjult statsstøtte.

Google risikerer dagbøder for fortsat at skævvride konkurrence 

Margrethe Vestager i hård kritik af Google, Facebook og Apple 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs