ITWatch

Vækstfonden træder ind i nordjysk it-virksomhed

Med Vækstfonden som investor får nordjyske vejfindere mulighed for at ekspandere internationalt for at fastholde en årlig vækstrate på 30-50 pct., skriver Børsen

Foto: Colourbox

It-virksomheden Mapspeople får kapital fra Vækstfondens ventureafdeling, som skal bruges til at indfri ambitionerne om global ekspansion, skriver Børsen.

Firmaet med hovedsæde i Nørresundby går efter at fastholde sin årlige vækstrate på 30-50 pct. og har udset sig USA som næste sted, hvor dets system til indendørs navigation skal rulles ud.

Over tre år har væksten på toplinjen været 250 pct.

"I 2016 omsatte vi for 33 mio. kr., og i år når vi op på 45 mio. kr. Lige nu er vi 29 medarbejdere - og har 12 jobopslag ude. I løbet af 2018 kommer vi op på 50-60 ansatte- Voi skal have så kraftig en vækst, for det er i dét niveau, at markedet vokser," siger adm. direktør Michael Gram.

Mapspeople, som arbejder tæt sammen med Google, har for nylig fået det tyske togselskab Deutsche Bahn som kunde, fordi firmaets løsning kan bruges til at navigere indendørs på eksempelvis en stor banegård.

Nordjyske vejfindere jagter internationalt potentiale

Dansk vejfinder-startup får håndsrækning af amerikansk gigant 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs