ITWatch

Dansk digitalisering er et skoleeksempel for udlandet

I Tyskland kigger man med begejstring mod Danmarks offentlige it-projekter.

Foto: Colourbox

Offentlige it-projekter bliver oftere fremhævet for deres fejlslagne resultater. Skats EFI-system, Politiets Polsag og Rejsekortet er blandt de kendte it-skandaler. I udlandet har digitalisering af den offentlige sektor dog et bedre ry, skriver Version2.

Den tyske tv-kanal ARD har således lavet et indslag om digitalisering herhjemme, hvor tidligere direktør i Digitaliseringsstyrelsen og nuværende afdelingschef for offentlig innovation i Finansministeriet Lars Frelle-Petersen er med.

Se indslaget her.

Ifølge DR's korrespondent i Tyskland, Michael Reiter, lader digitaliseringen i nabolandet mod syd en del tilbage at ønske.

"Tyskerne drømmer om digitalisering som den, vi har i Danmark. Ikke så mærkeligt, når det meste i Tyskland stadig foregår på papir - og telefaxen stadig anses for et gængs middel til at sende dokumenter til det offentlige," skriver Michael Reiter på Facebook ifølge Version2.

Styrelse løfter sløret for forventningerne til kommende NemID-afløser 

Digitaliseringsklar lovgivning skal frigøre milliarder 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs