ITWatch

It-profiler: Offentlige penge bruges visionsløst på it-udbud

To it-folk mener, at det offentlige forsømmer muligheden for at dyrke mindre virksomheder med store udbud.

Thomas Madsen-Mygdal mener, at nye idéer aldrig prøves af, når det offentlige holder fast i en ensretning af løsninger.

Alt for mange offentlige penge går til at udvikle centrale it-systemer, som ikke kommer danske vækstvirksomheder til gode.

Det er ifølge Computerworld budskabet fra de to it-folk, Niels Hartvig, stifter af Umbraco, og Thomas Madsen-Mygdal, formand for den såkaldte Techfestival.

Niels Hartvig peger på, at centraliseringen gør, at der kun er plads til én løsning.

"Det betyder også, at vi ikke skaber produkter. Hvert enkelt offentligt udbud ender med at være et meget stort centralt projekt. Der er ingen planer om at produktificere, og der er ingen motivation for dem, som vinder udbuddet til at skabe produkter," siger Niels Hartvig til Computerworld.

Går glip af vækstpotentiale

Dermed adresserer de to it-folk den problematik, som ITWatch har beskrevet de seneste uger. Nemlig, at små iværksættervirksomheder har svært ved at gøre sig gældende, når det offentlige laver store udbud for et få en it-løsning.

Investor og iværksætter Klaus Nyengaard kickstartede debatten, da han advarede om, at Danmark går glip af et stort vækstpotentiale inden for velfærdsteknologi, fordi det offentlige misforstår sin rolle. Han fremhævede det såkaldte Aula-projekt som eksempel på, at en lille virksomhed blev skubbet ud i kulden af det offentlige.

En opgørelse viste ydermere, at Netcompany havde vundet halvdelen af Kombits udbud siden 2015, og overfor ITWatch har både Netcompanys direktør, André Rogaczewski, og NNIT's ditto, Per Kogut, argumenteret for, at de mindre virksomheder er nødt til at specialisere sig for at være med i nogle partnerskaber.

Atea advarer mod kvalitetsfald ved standardløsninger i det offentlige

Per Kogut: Små it-selskaber skal specialisere sig – ellers får de det svært 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs