ITWatch

Atea advarer mod kvalitetsfald ved standardløsninger i det offentlige

Grænsen er ved at være nået for, hvor mange standardløsninger og besparelser, der kan findes i offentlige it-bud, mener Ateas adm. direktør Morten Felding. Det handler om kvalitetsniveau, mener han.

Morten Felding, adm. direktør i Atea. | Foto: PR

Et skræddersyet og helt nyt system er dyrt, og når man i offentlige udbud har fokus på pris og omkostninger, bliver der ikke altid råd til sådan en løsning. Og selvom det billigste produkt kan være et standardiseret indkøb til flere kommuner, er det ikke nødvendigvis den bedste løsning, mener Morten Felding, it-leverandøren Ateas adm. direktør.

"Som udgangspunkt er det positivt med en lave priser og standardprodukter. Omvendt ved man også godt, at hvis det er en selv, der bliver standardiseret, er man knap så glad for det. Der er en tendens til, at det er vigtigere at købe billigt end kvalitet," siger han til ITWatch om den såkaldte "vandfaldsmodel," det offentlige bruger til at finde vindere af udbudskonkurrencerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs