ITWatch

Briter i millionudbud på ansigtsoftware

Storbritannien søger i et nyt udbud leverandører til et nyt ansigtsgenkendelsesystem. Det møder kritik fra en tidligere kommissær, da britisk politi i forvejen opbevarer flere tusinde billeder af personer ulovligt, lyder det.

Foto: /ritzau/Kirsty Wigglesworth

I et nyt udbud på 4,6 mio. pund (37,6 mio. kr.) efterspørger United Kingdom Home Office en leverandør, som kan levere et system til ansigtgenkendelse, men udbuddet lægger sig i kølvandet på en tidligere sag, hvor Home Office af den britiske højesteret blev beordret til at rette op på den ulovlige opbevaring af flere milliioner ansigtsbilleder.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel i The Register.

I udbuddet søger United Kingdom Home Office et firma, som kan levere: "en kombination af en biometrisk algoritmesoftware og øvrige komponenter, som har en specialiseret kapacitet til at matche et biometrisk ansigtsbillede med en kendt identitet," skriver Version2.

Home Office blev ellers tilbage i 2012 af den britiske højesteret, som nævnt, beordret til at rette op på den ulovlige tilbageholdelse af 19 millioner ansigtsbilleder, og fik i den forbindelse besked på at det skulle være gjort inden for måneder - ikke år.

Alastair MacGregor, tidligere "biometrics commissioner" kritiserer hele sagen, idet man opbevarer billeder af individer, som på intet tidspunkt har været sigtet, endsige dømt, for at overtræde loven. Loven i dag giver individer ret til at blive fjernet fra databasen, hvis politiet vel at mærke vurderer, at det ikke vil være omkostningsfuldt.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger