Statens it-udgifter rundede 10 milliarder kroner sidste år

Formand for statens it-råd Betina Hagerup mener det er svært at forklare, hvorfor udgifterne de seneste år er steget så voldsomt, men hun forventer, at regningen vil stige mere fremover.
Formand for Statens It-råd Betina Hagerup forventer, at det er naturligt at udgifterne til ministeriernes it stiger mere fremadrettet. | Foto: Dansk Erhverv
Formand for Statens It-råd Betina Hagerup forventer, at det er naturligt at udgifterne til ministeriernes it stiger mere fremadrettet. | Foto: Dansk Erhverv

Udgifterne til udvikling, drift, licenser og hardware i samtlige ministerier i Danmark er en regning, der tårner sig op.

I 2022 steg udgifterne med en 1,2 mia. til 10,6 mia. kr., skriver Digitech på baggrund af en Statens It-råds seneste statusrapport.

”Vi har ikke kunne se, at der skulle være en entydig forklaring på, hvorfor udgifterne stiger. Men it og it-udvikling er jo en integreret del af myndighedernes forretningsudvikling nu, så jeg tror egentligt, at man kan forvente, at omkostningerne bliver ved med at stige fremadrettet,” siger Betina Hagerup ifølge mediet. Hun har tidligere været topchef i KMD.

Betina Hagerup overtog posten som formand for statens it-råd sidste år. Dets funktion er at forhindre, at regningerne til it-projekter ikke løber løbsk.

Rapporten påpeger behovet for at have overblik og styring med de stigende udgifter.

I 2018 blev der brugt otte milliarder på ministeriernes it-forbrug.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåPhoto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter