DI Digital om digitalt udfordrede danskere: "Bekymrende"
Ifølge DI Digital er det glædeligt, at tilliden til offentlige digitale løsninger generelt er høj blandt danskere.
Der er dog et ’men” ifølge Rikke Hougaard Zeberg, der er direktør i DI Digital.
”Det er bekymrende, at der er en gruppe i befolkningen der oplever, at det er svært og føler sig hægtet af,” siger hun til ITWatch.
Udmeldingen kommer på bagkant af Danmarks Statistiks nye publicering, It-anvendelse i befolkningen, som viser, at godt hver femte mellem 15-89-årige herhjemme er digitalt udfordrede.
”Digitalt udfordrede” defineres i undersøgelsen, som personer, der enten selv vurderer, at de slet ikke eller kun i mindre grad er godt nok rustet til at anvende deres nuværende digitale færdigheder til at bruge internettet.
Det gælder også personer, som vurderer, at de ikke ved, hvordan man installerer en app.
”Den digitale udvikling må ikke skabe kløfter i befolkningen,” lyder det fra Rikke Hougaard Zeberg, som forklarer, at man har lanceret 14 konkrete forslag til, hvordan man kan løfte danskernes digitale kompetencer.
Hun forklarer, at man blandt andet anbefaler, at der i Finansloven afsættes midler til, at udsatte grupper kan få hjælp til digital kommunikation med det offentlige.
Det kan eksempelvis ske gennem, at organisationer som Ældresagen eller Danske Seniorer etablerer call-centre, hvor de udsatte grupper kan få hjælp af ”rigtige mennesker”.
”I DI mener vi ikke, at løsningen er at skabe et parallelt samfund med papir og analog løsninger for et mindretal. Vi skal i stedet satse på at yde hjælp og vejledning til at få alle med ombord,” slutter Rikke Hougaard Zeberg.
Relaterede artikler:
Regeringen udsætter midler til digitalisering
For abonnenter