ITWatch

FN kårer Danmark som verdensmester i digital infrastruktur

Danmark indtager førstepladsen i en FN-liste over offentlig it-infrastruktur. Det til trods for en problemfyldt udskiftning til MitID.

Foto: PR

Danmark har verdens bedste digitale infrastruktur.

Det er meldingen fra FN i en ny rapport.

Rapporten er udarbejdet af FN’s afdeling for offentlige institutioner og digital regering, DPIDG, og ser på en række digitale ydelser, som lande tilbyder borgere.

En af de ydelser er ifølge det tyske nyhedsbureau dpa blandt andet for onlineundervisning, muligheder for at ordne sine skatteforhold på nettet og muligheder for at søge om økonomisk understøttelse digitalt.

Og her indtager Danmark altså en flot førsteplads på listen.

Der er dog tæt løb i toppen af tabellen, og også Finland og Sydkorea rangerer pænt med henholdsvis en anden- og en tredjeplads.

Selv om flere lande måske sender lange blikke mod den danske onlineinfrastruktur, er det dog ikke en udvikling, som har været helt kærkommen i alle dele af samfundet.

Udskiftningen af NemID med MitID mødte blandt andet kritik fra Ældre Sagen, som mente, at man lod ældre i stikken, fordi man skal have en mobiltelefon for at godkende log-in med MitID.

”For dem, der ikke har det (en mobiltelefon, red.), der vil jeg sige, at de bliver digitalt udelukket. Det mener jeg ikke, at man kan tillade sig overfor en hel befolkningsgruppe, som klart har behov for nethandel,” sagde Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, i sidste uge.

Kommentaren kom, en uge efter at Faglige Seniorer, en fagorganisation for ældre, lavede en undersøgelse, som viste, at mere end en million af NemID-brugere endnu ikke havde oprettet sig på MitID.

Rapporten fra FN udkom onsdag. Bag Danmark, Finland og Sydkorea kom blandt andet vores skandinaviske naboer Sverige på en femteplads og Norge på en 17.-plads.

Tidligere minister: Digitalisering bør udløse færre offentligt ansatte

Dansker stiger til tops hos Nokia-producentMere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs