ITWatch

I Norge kalder de løsningen for Helvedesplatformen

Den udskældte it-løsning Sundhedsplatformen er blevet taget i brug i det norske sundhedsvæsen. Her er begejstringen til at overse blandt nogle læger.

Foto: Jens Dresling

36 klik med musen for at udskrive en hovedpinepille har affødt kras kritik fra norske læger af løsningen Helseplattformen, der ligesom Sundhedsplatformen herhjemme er bygget på amerikanske Epics software, skriver NRK.

Konsekvensen er, at personalet ikke er i stand til at behandle samme antal patienter som tidligere, lyder det lægerne Realf Helgesen og Nils Ivar Leerand.

Dermed gentages den kritik af Epic-løsningen, der ligeledes var fremme, da Sundhedsplatformen blev introduceret i Region H og Region Sjælland herhjemme.

”Jeg oplever, at der har været meget halleluja-stemning blandt dem, der har udviklet Helseplattformen, men jeg har faktisk til gode at høre om brugere, der er tilfredse,” siger Nils Ivar Leerand til NRK.

Han tilføjer, at det ikke er uden grund, at løsningen har fået tilnavnet Helvedesplatformen.

Succes med patientjournaler baner vej for eksport i Systematic

Ny aftale sætter skub i digitalisering af sundhedssektoren

Konservative i region vil smide Sundhedsplatformen ud

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs