ITWatch

Techambassadør er “Danmarks bedst betalte rejseleder” mener ekspert

Techambassadøren bør have hjemme i Washington, ikke i Silicon Valley, mener ekspert, der samtidig kritiserer kulturministerens rejse til San Francisco.

Kultur- og kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S). | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringen har et helt forkert fokus, når det kommer til, hvor den danske techambassadør i Silion Valley arbejder, fortæller analytiker John Strand til Frihedsbrevet.

“Techambassadøren skulle jo være tæt på big tech-firmaerne. Nu er det bare sådan, at alle, der arbejder med public affair regulation hos big tech-firmaerne, de sidder ikke i Silicon Valley. De sidder i Washington D.C.,” siger John Strand til mediet og kalder ambassadøren for “Danmarks bedst betalte rejseleder” for gæster fra København.

Kritikken af techambassadøren kommer efter Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) foretog en rejse til Silicon Valley for at overlevere et brev. Den tur kostede 337.000 skattekroner.

Overfor Frihedsbrevet fortæller ministeren, at Washington blev fravalgt, fordi byen primært er hjemstavn for lobbyister, ikke for tech-virksomhederne, som ministeren gerne vil have i tale, men hun vil gerne overveje et besøg i Washington i fremtiden.

Casper Klynge: Krigen bør sende flere virksomheder i skyen

Kulturministeriet udpeger chef for nyt techgigant-kontor

Mere fra ITWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs