ITWatch

Erhvervsminister: Digitalisering skal skærpe små virksomheder i kampen om udbud

I regeringens nye digitaliseringsstrategi lægges der op til at gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at byde ind på udbud.

Finansminister Nicolai Wammen, forsvarsminister Morten Bødskov, erhvervsminister Simon Kollerup, adm. direktør i DE Brian Mikkelsen og adm. direktør i Microsoft Denmark Nana Bule til pressemøde om ny digitaliseringsstrategi for Danmark, København torsdag den 5 maj 2022. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Regeringen vil forsøge at gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at byde på offentlige udbud.

Tiltaget er blevet døbt MitUdbud og er en del af regeringens nye digitaliseringsstrategi.

“Uden at fremhæve nogle specifikke brancher, vil jeg mene, at digitalisering kan gøre vejen ind i udbud for SMV’er nemmere. Det kan blive nemmere at finde, byde og vinde udbud, hvis vi har et mere SMV venligt system, og det er det vi lægger op til med strategien,” siger erhvervsminister Simon Kollerup til ITWatch og tilføjer.

“Dermed ikke sagt, at man vinder, bare fordi man er SMV’er, men jeg kan godt se en skævhed i dag i, at det er svært for mindre virksomheder at komme ind og få en bid af kagen.”

Netop den problematik var et stort omdrejningspunkt på årets Offdig konference i Aarhus, hvor der var inviteret til debat om netop SMV’ernes adgang til udbud.

Kritikken lød blandt andet på, at det offentlige ofte gerne høre fra mindre virksomheder i udviklingsprocessen og markedsundersøgelser, men når det kommer til at drifte løsningerne, er det de store konsulent- eller softwarehuse, der løber med opgaverne.

Store virksomheder bliver favoriseret i vurderingerne, fordi de har en længere historik med at drifte store mængder af data, lød kritikken fra scenen fra Steen Jakobsen, der selv har forsøgt sig med en startup inden for konsulentbranchen, men i dag er salg og marketingchef i softwarehuset Enversion.

Den problematik adresserer man dog ikke med MitUdbud, fortæller Simon Kollerup.

“Hvordan man tilrettelægger det enkelte udbud må være op til kunden, det er ikke noget, jeg vil diktere. Datatillid er selvfølgelig et parameter, især for det offentlige, så der er givetvis mange forklaringer på, hvorfor der er de her problematikker, men jeg kan bare se, at der på tværs af brancher er nogle strukturelle barrierer, der gør det sværere at byde på opgaver,” siger ministeren.

Tiltaget skal i stedet fungere sådan, at det skal være nemmere for mindre virksomhed at lægge sine data ind i MitUdbud og dermed undgå at have store udbudsafdelinger til at sidde og lave enkeltbesvarelser for hvert eneste udbud.

Wammen: It-konsulenter er et område hvor der er et stort behov

Regeringen vil give SMV’ere økonomisk støtte til cybersikkerhed

It-sikkerhedsekspert advarer om underfinansieret Datatilsyn

Mere fra ITWatch

Kunøe: Ciscos manglende levering bremser vækst for Atea

Atea er ramt af tilbagegang, og baggrunden er leveranceproblemer fra storleverandøren Cisco. ”Det er meget skuffende, og det har stor betydning for os,” siger Ateas bestyrelsesformand Ib Kunøe. Han venter til efter andet kvartal for, om der skal gribes ind. Cisco vil ikke kommentere sagen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs