ITWatch

Landets banker skal flytte "langt de fleste" brugere til MitID inden juli trods udskudt deadline

Udrulningen af MitID, som landets pengeinstitutter er trækheste for, får fire måneder ekstra at løbe på. Men det betyder ikke, at pengeinstitutterne vil sætte tempoet ned i overgangen til den nye loginløsning, lyder det fra Finans Danmarks digitaliseringsdirektør.

Finans Danmark opfordrer til, at brugere af NemID dropper det fysiske nøglekort og i stedet bruger nøgleappen. | Foto: Magnus Holm/Politiken/Ritzau Scanpix

Deadline for, hvornår alle brugere af NemID skal være skiftet til MitID, blev mandag skubbet fire måneder længere frem i tiden. Tidligere var målstregen placeret 30. juni, men den er nu flyttet til 31. oktober.

Fra Finans Danmark, som står bag MitID sammen med Digitaliseringsstyrelsen, lyder det, at mandagens udskydelse ikke får den store praktiske betydning for landets pengeinstitutter, som er ansvarlige for at få kunderne flyttet over på MitID. Ifølge Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør hos Finans Danmark, er det fortsat målet at få flyttet ”langt de fleste” over på MitID inden den oprindelige deadline ved udgangen af juni.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs