ITWatch

Styrelse om forsinkelse af digital postkasse: "Vi vil hellere gå med livrem og seler"

Digitaliseringsstyrelsen har valgt at udskyde lanceringen af den nye Digital Post-løsning til 2022 af frygt for, at fejl vil forlænge nedetiden.

Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR

Frygt for fejl i driften får Digitaliseringsstyrelsen til at udskyde den nye løsning til Digital Post.

Det bekræfter styrelsen overfor ITWatch.

"Der har været nogle bekymringer om, hvorvidt det er smart at lancere lige nu. Digital Post er en stor løsning, der kræver rigtig mange integrationer mellem løsning, leverandører og de mange myndigheder, som skal benytte løsningen. Og dermed er der i sagens natur også flere risici forbundet med sådan en lancering," siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, til ITWatch.

I forbindelse med lanceringen af den nye løsning har der været planlagt en nedetid på fire dage, hvor data skulle flyttes fra den tidligere løsning hos E-boks over til den nye hos Netcompany.

På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside fremgår det, at systemet ellers skulle være køreklart, men at man udskyder for en sikkerhedsskyld på grund af coronasituationen.

Adam Lebech bekræfter dog, at man også har en bekymring om driften.

"Det er mange små ting, der skaber usikkerheden. Det er en løsning, hvor der er tale om mange integrationer, hvor der kan opstå fejl, og nogle myndigheder kan have behov for yderligere at teste systemet og føle sig sikre på, at det vil fungere sammen med deres egne systemer til afsendelse og modtagelse af post," siger han.

Styrelsen frygter blandt andet, at det ikke er al post, der kan nå at blive flyttet over, ligesom man frygter, at de mange integrationer kan fejle og dermed forårsage en længere nedetid i løsningen.

Og den risiko vil man ikke løbe på nuværende tidspunkt.

"Der kan være en række forskellige mindre ting, som kan vise sig ikke at fungere optimalt fra dag et. Skulle vi eksempelvis blive nødsaget til at forlænge nedetiden, kunne det potentielt falde sammen med, at myndigheder skal udsende vigtig coronarelateret information," siger Adam Lebech og afslutter:

"Som samfundssituationen er i dag, ville det være et problem. Derfor vil vi hellere gå med livrem og seler og udskyde lanceringen til et senere tidspunkt," siger Adam Lebech.

Det forventes nu, at den nye løsning kan komme i drift i første kvartal 2022.

Ny digital postkasse forsinkes til 2022

Flere statslige it-projekter får de røde lamper til at blinke 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs