ITWatch

It-fejl rammer valget – tilforordnede må bruge papirlister

En it-fejl betyder, at en række valgsteder i Holbæk har måttet opgive at bruge det specialdesignede system til valg. I stedet bruges papirlister til at kontrollere vælgerne.

Arkivfoto. | Foto: Finn Frandsen

De store mapper med navne og CPR-numre måtte tirsdag morgen i gang igen i Holbæk Kommune.

Det særlige system, der ellers hjælper med at scanne valgkort og krydser vælgerne af på listen, virker nemlig ikke, da den bagvedliggende datafil til softwaren fra KMD er nede.

Det oplyser kommunen til TV2 Øst.

It-systemet hedder Systemvalg, og det virker tilsyneladende fint i andre kommuner. I Holbæk er meldingen dog, at datafilerne i systemet ikke virker.

"Vi er overgået til det, som hedder manuelt valg. Det vil sige et papirvalg som i gamle dage. Det gav lidt ekstra ventetid fra morgenen og måske lidt længere køer. Og så håber vi, at vi kan overgå til Systemvalg senere på dagen," lyder meldingen fra kommunen.

(Denne artikel er formidlet af Ritzaus Bureau på vegne af TV2 Øst.)

ITU-projekt om valgteknologi får støtte af Villum Fonden

Kombit sender nyt valgsystem i udbud og øger budgettet

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs