ITWatch

Digitaliseringen halter på Sjælland

En analyse lavet af Dansk Industri viser, hvordan det står til med digitalisering i de danske kommuner. Sjællandske kommuner er ikke at finde blandt de fem bedst placerede.

Foto: DI Digital / PR

Det går bedre med digitaliseringen i Jylland, end det gør på Sjælland.

Sådan konkluderer en analyse lavet af DI Digital.

Analysen er lavet med på baggrund af data for dækning med mobil og bredbånd, virksomhedernes tilfredshed med kommunens digitale løsninger og kommunaldirektørsvar vedrørende anvendelse af Smart City samt udbuddet af kommunale digitale tjenester.

"Lokalpolitikerne kan skabe bedre vilkår for deres borgere og for virksomhederne og samtidig skabe mere vækst og flere arbejdspladser, hvis de sætter klare politiske mål for den digitale værdiskabelse i kommunen," lyder det fra Rikke Hougaard Zeberg, branchedirektør i DI Digital.

I analysen er top fem udelukkende jyske kommuner, mens der i top ti kun er tre sjællandske kommuner til stede. Den bedst placerede sjællandske kommune er Ballerup på en sjette plads.

De tre bedst placerede kommuner er Morsø, Varde og Fredericia.

"Hvis flere lokalpolitikere gjorde ligesom i Morsø, Varde og Fredericia, så kunne vi for alvor få sat skub i den digitale udvikling i Danmark. De bedste kommuner er eksempler på, at det ikke bare er et spørgsmål om at rulle bredbåndskabler ud," siger Rikke Hougaard Zeberg.

"Det handler om politisk vilje til at investere i bedre lokal service ved brug af digitalisering og teknologi."

Digitaliseringsprofessor: Vi lærer ikke nok af vores it-fejl

CO2-beregner skal hjælpe kommuner med grønnere it

It-chef i Domstolsstyrelsen: Vanskeligt at skaffe penge til udskiftning af legacy-systemer 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs