ITWatch

Dansk IT: Staten skal gøre mere brug af forprojekter

Hvis staten gjorde større brug af forprojekter, når der skal laves nye it-projekter, vil man undgå mange problemstillinger, lyder det fra Dansk IT.

Foto: PR

Det giver god mening at øve sig inden premieren, og det gælder også, når der skal udvikles it, så derfor bør staten gøre mere brug af forprojekter i sine it-projekter, skriver Ejvind Jørgensen, der er formand for udvalget for it i den offentlige sektor i Dansk IT, i et debatindlæg i Børsen.

Han peger på, at planlægning naturligvis er godt, men at meget i et it-projekt ikke kan planlægges, så et forprojekt derfor er en god idé.

I et forprojekt kan man se, hvilke fejl og problemstillinger man sandsynligvis vil løbe ind i, og dermed kan man undgå nogle af udfordringerne i det egentlige projekt.

"Hvis vi som samfund kan tage øvelsens kunst til os, bliver vi ikke bare bedre til at løse problemer – vi bliver også bedre rustet til at træffe afgørende beslutninger om, hvilke projekter der simpelthen må gentænkes eller helt lægges i mølposen," skriver Ejvind Jørgensen.

Flertal vil beholde udskældt Sundhedsplatform efter valg

Oracles eksklusive rettigheder forhindrer Region Sjælland i at vælge ny leverandør 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs